Ce este un fals începător?

A fi un fals începător într-o limbă străină înseamnă să fii mai avansat decât nivelul de începător, dar să te prezinți sau să te autodefinești ca unul. Pe scurt, un fals începător a mai luat contact cu o limbă străină, fie la școală sau prin intermediul locului de muncă, dar nu are niște baze gramaticale bine puse. Nici din punct de vedere al vocabularului nu stă foarte bine, fiind șanse să facă diferite confuzii sau greșeli în privința cuvintelor mai complicate.

Poți identifica și tu dacă este un fals începător dacă îndeplinești aceste criterii:

1. Ai o capacitate de adaptare lingvistică rapidă: Deoarece ai luat deja contact cu limba, îți este mult mai ușor să te obișuiești cu pronunția și scrierea cuvintelor.

2. Ai o înțelegere mai largă a limbii decât un începător total: Îți este cunoscut momentul în care înțelegi ceea ce se vorbește în jurul tău, vrei să comunici și nu știi cum să o faci ?

3. Poți folosi structuri gramaticale ușoare: Fie că utilizezi corect verbul a fi, zilele săptămânii sau structurile uzuale cele mai simple, cel mai probabil ești un fals începător.

4. Poți să reproduci cu ușurință ceea ce ai auzit în jurul tău: Până în acest moment ai reușit să îți formezi urechea și îți este foarte ușor să reproduci sunetele.  

Este important de menționat că un fals începător poate să nu fie conștient de nivelul său real de competențe într-o limbă străină sau poate alege să își subestimeze abilitățile din diferite motive. Dacă și tu vrei să îți depășești nivelul, Intelligent Learning are o gamă variată de cursuri de limbi străine din care poți să alegi, profesori bine pregătiți care te vor ghida în călătoria ta de dezvoltare și materiale de cele mai bune calitate.