TIPS & TRICKS pentru învățarea unei limbi străine

Cunoașterea unei limbi străine reprezintă a doua cea mai importantă abilitate pe care recrutorii o caută atunci când este nevoie de o persoană nouă în companie. Însă, pentru a avea un nivel de cunoaștere cât mai bun în acest domeniu, este nevoie de timp pentru a învăța sau pentru a exersa.

Mai jos îți oferim niște sfaturi utile, care te vor ajuta în procesul tău de învățare a unei limbi străine :

 

  1.  Descoperă care este motivul pentru care vrei să înveți și nu-l uita!

Este foarte important să înțelegi și să îi spui și profesorului tău motivul pentru care vrei să înveți respectiva limbă străină.  Este ușor de înțeles că, dacă nu ai un motiv serios, vei fi mai puțin motivat să te ții de treabă și, deci, rezultatele se vor lăsa așteptate.

  1. Când faci lucruri, gândește-te la ele în limba țintă!

Atunci când ești acasă, de exemplu, vorbește cu tine (sau cu membrii familiei, chiar dacă ei nu te înțeleg) în limba pe care o studiezi, despre lucrurile simple pe care le faci prin casă. De exemplu dimineața, când te trezești și îți urmezi rutina, gândește-te cum ai putea povesti despre lucrurile pe care le faci și chiar fă-o. Spune cu voce tare ceea ce faci.

  1. Intensitatea studiului este mai importantă decât durata lui

Mult mai eficient este să studiați o limbă străină timp de patru ore pe zi, în fiecare zi, de-a lungul a două săptămâni decât să studiați doar o oră pe zi, în fiecare zi, timp de două luni. Învățarea unei limbi străine necesită multă repetiție, mult exercițiu, precum și investiție, angajament și motivație.

  1. Vocabularul pe care îl înveți trebuie să fie relevant

Începe cu vocabularul de bază, cu cele mai utilizate 100 de cuvinte. Chiar dacă îți place literatura și ai vrea să începi prin a citi un roman sau o poveste, ai un pic de răbdare. La fel și dacă ești medic sau inginer. Înainte de a învăța vocabular de specialitate este important să înveți vocabularul general de bază. Chiar și la serviciu,  mai mult de 50% din vocabularul folosit este general.

  1. Uite-te la  emisiuni TV, la filme și ascultă radio

Nu e un secret pentru nimeni că unul dintre cele mai bune moduri în care poți învăța o limbă străină este să ai cât mai mult contact cu respectiva limbă. În sfârșit televizorul devine un instrument cu adevărat util. Nici nu îți poți imagina cât de mult te poate ajuta la învățat urmărirea unui film sau a unui serial în limba pe care vrei să o înveți. Nu numai că te vei obișnui cu sonoritatea limbii, cu accentele și cu pronunția, dar vei învăța și o mulțime de cuvinte. Bineînțeles, trebuie să nu uiți că pe lângă distracția de a vedea un film, motivul pentru care te uiți este să înveți. Ceea ce înseamnă că trebuie să asculți cu mai multă atenție și chiar să stai cu un carnețel în mână și să notezi expresii sau cuvinte care ți se par interesante.

Încă un lucru pe care trebuie să îl ții minte este că această activitate nu trebuie și nu poate să înlocuiască un proces organizat de învățare a unei limbi străine, ci trebuie folosită ca metodă suplimentară.

  1. Poartă mereu un dicționar cu tine

În felul acesta vei economisi mult timp și frustrări. Poți avea un dicționar fizic, tipărit, sau o aplicație pe care să o consulți la orice oră din zi și din noapte când te gândești la un cuvânt anume.

 

Prin învățarea unei limbi străine, o persoană își poate dezvolta atât creativitatea, cât și viziunea de ansamblu. Răspunsurile și soluțiile sunt găsite astfel mult mai ușor, oferind satisfacții sporite persoanei în cauză.