De ce sunt temele importante?

Tema pentru acasă este importantă deoarece dezvoltă abilități de bază la copiii mici care le vor servi pe tot parcursul vieții școlare și profesionale. Notele îmbunătățite, disciplina, gestionarea timpului, utilizarea resurselor și îmbunătățirea comunicării sunt toate abilități vitale de viață care vor deschide ușa către oportunități unice și vor ajuta copiii să găsească succesul în cariera lor. A face temele pentru acasă  în mor regulat ar trebui să fie considerată o investiție în viitorul copilului tău.

Încurajând temele regulate și susținându-vă copilul în sarcinile sale, vă puteți aștepta să vedeți următoarele avantaje:

 1. Disciplina de practică

Repetarea unei sarcini de mai multe ori poate fi dificilă, dar este necesar să contribui la creșterea abilităților și înțelegerii unui subiect al copilului tău. Temele regulate vor face anumite concepte, chiar și cele abstracte, mai ușor de înțeles.

 1. Abilități de gestionare a timpului

Tema pentru acasă depășește doar sarcina în sine. Aceasta îi ajută pe copii să preia controlul asupra volumului de muncă și să-și sporească abilitățile de gestionare a timpului. Temele sunt stabilite cu un termen limită și asumarea acestui termen limită îi ajută să gândească independent și să dezvolte abilități de rezolvare a problemelor. Acesta este un prim exemplu de ce temele sunt importante, deoarece gestionarea timpului este o abilitate vitală de viață care îi ajută pe copii de-a lungul învățământului superior și în cariera lor.

 1. Rețea de comunicații

Tema pentru acasă acționează ca o punte și poate ajuta profesorii și părinții să învețe mai multe despre cum le place elevilor să învețe, oferind o înțelegere mai profundă a modului de abordare a învățării și dezvoltării lor.

 1. Mediu de lucru confortabil

Unii copii se luptă să învețe în afara zonei lor de confort și, în timp ce sălile de clasă sunt proiectate pentru a fi calde și primitoare, adesea nu există un loc ca acasă. Tema pentru acasă este o oportunitate de a învăța și de a reține informații într-un mediu în care se simt cel mai confortabil, ceea ce poate ajuta la accelerarea dezvoltării lor.

 1. Utilizarea materialelor de învățare

Pe parcursul educației unui copil, este important să înțelegeți cum să folosiți resurse precum bibliotecile și internetul. Temele îi învață pe copii să caute în mod activ informații folosind aceste resurse pentru a îndeplini sarcinile, iar aceasta este o abilitate care va fi fundamentală pe tot parcursul vieții, că fie critici și să își caute informația din surse sigure.

 1. Disciplina de revizuire

Temele regulate îi ajută pe copii să descopere un model care îi va ajuta atunci când li se cere să studieze pentru teste și examene importante. Copiii care sunt familiarizați cu o rutină de finalizare a temelor le va fi ușor să se adapteze la un program de revizuire regulată acasă. Abilități precum accesarea materialelor de învățare, managementul timpului și disciplina vor ajuta la îmbunătățirea modului în care copiii își revizuiesc și, în cele din urmă, își vor îmbunătăți notele.

 1. Timp suplimentar pentru învățare

Copiii învață în ritmuri diferite, iar timpul petrecut în clasă ar putea să nu fie suficient pentru ca unii elevi să înțeleagă pe deplin conceptele cheie ale unui subiect. A avea timp suplimentar pentru învățare acasă îi poate ajuta pe copii să dobândească o înțelegere mai profundă decât ar face-o dacă s-ar baza doar pe timpul petrecut la școală. Tema pentru acasă este importantă deoarece le oferă părinților și copiilor libertatea și timpul de a se concentra asupra subiectelor pe care nu le-a înțeles din prima. Acest timp suplimentar poate face o mare diferență atunci când vine vorba de examene și note.

Am discutat de ce este important să faceți temele în mod regulat, dar copiilor le este greu să rămână motivați. Părinții pot juca un rol important în susținerea copilului lor la teme, așa că iată câteva dintre modalitățile prin care dumneavoastră puteți ajuta acasă.

 1. Zona prietenoasă cu temele

A avea un spațiu dedicat copiilor pentru a face temele îi va ajuta să rămână concentrați. Asigurați-vă că este bine iluminat și aprovizionat cu tot ce au nevoie pentru sarcinile lor.

 1. Timp de studiu de rutină

O rutină regulată îi ajută pe copii să se obișnuiască să lucreze acasă. Unii copii lucrează cel mai bine dimineața, în timp ce alții preferă după-amiaza. Elaborează o rutină în care copilul tău este cel mai productiv.

 1. Asigurați-vă că învață

Temele sunt importante, dar numai dacă copiii folosesc acest timp pentru a învăța. Dacă lucrați pentru ei, ei nu vor vedea niciunul dintre beneficiile enumerate mai sus. Este important să fii acolo pentru a-i sprijini și a-i ajuta să înțeleagă munca, astfel încât ei să o poată face singuri.

 1. Lăudați munca și efortul

Recunoașterea muncii grele pe care o depun și lăudându-i pentru aceasta este o modalitate excelentă de a-i determina pe copii să răspundă pozitiv la teme. Fixați notele lor impresionante ale testelor în spațiul lor de lucru sau în jurul casei pentru o motivație suplimentară.

 1. Faceți un plan

Copiii pot fi copleșiți dacă au multă muncă de făcut. Ajutați-i să facă un plan și împărțiți munca în sesiuni de lucru. Acest lucru va face munca mai ușor de gestionat. Dacă copilul dumneavoastră răspunde bine la acest lucru, puteți face acest lucru de fiecare dată când se așează să lucreze acasă.

Înțelegerea de ce temele pentru acasă sunt importante și de multe ori necesare ajută la îmbunătățirea motivației și a productivității copiilor mici. De asemenea, îi face pe părinți conștienți de rolul pe care îl pot juca în sprijinirea lor. La Centrul de limbi străine Intelligent Learning ne concentrăm pe îmbunătățirea capacității de concentrare prin explicații clare și facilitarea obiectivelor de lucru acasă, în mod independent. Puteți afla mai multe despre modalitatea noastră de lucru în sala de clasă de pe site-ul nostru www.intelligent-learning.ro.