De câte ore am nevoie pentru a mă pregăti pentru examen?

 

Este nevoie de aproximativ 200 de ore de învățare ghidată pentru ca un cursant de limbi străine să progreseze de la un nivel al Cadrului european comun de referință (CECR) la următorul.

De exemplu, un candidat care a trecut B2 First (cunoscut anterior ca Cambridge English: First), la nivelul B2 din Cadruleuropean de Referință pentru limbile străine, ar putea avea nevoie de aproximativ 200 de ore de lecții și studiu supravegheat pentru a se pregăti pentru C1 Advanced (cunoscut anterior ca Cambridge English: Advanced), care este aliniat la nivelul C1 din Cadrul european de Referință pentru limbile străine.

Cu toate acestea, există o serie de factori care pot afecta timpul necesar pentru a vă crește nivelul de limba engleză, inclusiv:

– trecutul dumneavoastră în materie de învățare a limbilor străine

– intensitatea studiilor dumneavoastră

– vârsta dumneavoastră

– cantitatea de studiu/expunere în afara orelor de curs

 

Tabelul de mai jos sugerează de câte ore de învățare ghidată ați putea avea nevoie pentru a atinge fiecare nivel al Cadrului european de Referință pentru limbile străine. Aceste cifre au doar valoare orientativă. Este posibil să aveți nevoie de mai mult sau mai puțin timp și de mai puțin sprijin, în funcție de nevoile dumneavoastră.

 

Numărul de ore indicat în tabelul de mai jos este cumulativ (nu se referă la trecerea de la un nivel la altul). De exemplu, este nevoie de aproximativ 700-800 de ore pentru a ajunge la nivelul C1, pornind de la statutul de începător complet.

 

 

Nivel CEFR Examen Cambridge Numărul de ore (aproximativ)
C2 C2 Proficiency – cunoscut anterior sub numele de Cambridge English: Proficiency (CPE) 1.000-1.200

 

C1 C1 Advanced – cunoscut anterior sub numele de Cambridge English: Avansat (CAE) 700-800

 

B2 B2 First – cunoscut anterior ca Cambridge English: First (FCE) 500-600

 

B1 B1 Preliminary – cunoscut anterior ca Cambridge English: Preliminar (PET) 350-400

 

A2 A2 Key – cunoscut anterior ca Cambridge English: Key (KET) 180-200

 

A1 A1 Starters/Movers – cunoscut anterior ca Cambridge English Starters/Movers (YLE) 90-100