Cum ne alegem profesorii?

Centrul de limbi străine Intelligent Learning își selectează echipa de profesori în funcție de formarea profesională înaltă a profesorilor aspiranți și a capacității pedagogice a acestora de a transpune informația în explicații simple. La acestea se adaugă și spiritul de a împărtăși într-o manieră vie și plăcută cunoștințele fiecărei limbi străine în parte.

În cadrul abordării comunicative a predării limbilor străine, fiecare profesor își asumă rolul de mediator și supraveghetor al achiziționării cunoștințelor. Ei se vor distanța de metoda clasică de predare în care profesorul se află în centrul acțiunii, iar cursanții sunt doar niște spectatori receptori de mesaje din partea acestuia. Profesorii centrului nostru sunt persoane creative și active, ce își pregătesc cu atenție orele de curs. Focusat pe ce trebuie să știe cursantul aceștia aplică o varietate mare de materiale  audio, video pentru dinamizarea orelor.

Noțiunile de gramatică, necesare și ele în realizarea unor discursuri corecte în limba străină, sunt introduse izolat prin explicații punctuale. Profesorul are mai departe datoria, de a facilita punerea în aplicare a noilor noțiuni discursuri în funcție de context. Accentul nu se pune pe greșeală, ci pe înțelegerea și producerea globală a textelor scrise sau verbale. În loc de rememorarea unor reguli gramaticale și a unui vocabular izolat, se prezintă o limbă contextualizată. Se pune accent pe dezvoltarea abilităților lingvistice din toate ariile prin diferite activități precum:

discuții, dezbateri, jocuri de rol, activități de comunicare, chiar și scurte reprezentații de teatru la cursurile pentru copii. 

Pentru a fi la curent cu ultimele descoperiri în domeniul cercetărilor neuro-lingvistice ce stau la baza creării de noi materiale pedagogice, profesorii centrului  Intelligent Learning Constanța participă în mod regulat la seminarii de formare și de familiarizare cu metode și materiale noi în specialitatea fiecăruia. 

 

Bianca-Nicoleta

Profesor de limba germană și rusă

Bună! Numele meu este Bianca-Nicoleta Ștefănescu și sunt aici pentru a vă preda limbile germană și rusă!
Interesul pentru ambele limbi și culturi și pasiunea pentru interacțiunea socială m-au condus către cariera de profesor. Vin către voi spre a vă deschide noi orizonturi lingvistice și culturale. Cu mult entuziasm, dedicație și tact lucrez ca fiecare lecție să fie o experiență folositoare și plăcută. Vă aștept să pornim împreună în călătoria către cunoaștere!

Alexandra

Profesor de limba engleză și limba română ca limbă străină

Salutare! Sunt Alexandra, profesoară de limba engleză, pasionată de arta comunicării și de procesul învățării. Imi place să mă dedic creării unui mediu de învățare interactiv și motivant. Scopul meu este să inspir și să dezvolt abilitățile lingvistice ale cursanților, oferindu-le instrumentele necesare pentru a atinge succesul în comunicarea în limba engleză. Haideți să explorăm împreună minunata lume a limbii engleze și să construim împreună calea către competențe la nivel înalt!

Aida

Profesor de limba spaniolă, franceză și engleză

Mă numesc Aida Dragomir și predau limba franceză și limba spaniolă atât în instituțiile de stat, cât și în mediul privat.  Sunt o persoană perseverentă, autodidactă, dar și creativă și deschisă provocărilor. De aceea, m-am alăturat echipei Intelligent Learning, unde am găsit oameni profesioniști, dedicați meseriei lor. Mă preocupă constant propria perfecționare, dar și dezvoltarea individuală a cursanților mei.

„Nu îmi învăț niciodată studenții; tot ce fac este să le creez condițiile pentru ca ei să învețe.” (Albert Einstein)

Anca Daniela

Profesor de limba engleză, franceză și spaniolă

Numele meu este Anca Filipescu si am cea mai frumoasă meserie pe care și-ar putea-o dori cineva: sunt PROFESOR.

Predau cu entuziasm de peste 10 ani atat copiilor cat si adultilor, limba engleza si limba romana ca limba straina. Sunt o fire autodidactă, disciplinată și rabdatoare, însă și creativă și deschisă provocărilor noi. Ma bucur pentru fiecare reusita a cursantilor mei si invatam impreuna din fiecare greseala.

Încurajez gândirea logică, creativitatea,setea de cunoaștere precum și exprimarea libera. Cred că abordarea ludică, interactivă îi ajută pe cursanti să dezvolte abilități de care au nevoie în viața de zi cu zi și, în același timp, să își fixeze noțiunile de limbă. Consider că este responsabilitatea noastră, ca educatori, să îi cunoaștem și să îi înțelegem, adaptându-ne metodele de predare la nevoile lor.

Prin natura meseriei mele, sunt deschizător de drumuri sau poate doar continuatorul unui drum în formare…oricum ar fi, fac acest lucru cu plăcere, ambiție și devotament.

‘Learning another language is not only learning different words for the same things, but learning another way to think about things.”- Flora Lewis

Iulia Laura

Am început pregătirea didactică încă din facultate unde am prins drag de activitatea de predare. Nu am lucrat în domeniu o mare perioada de timp după aceasta dar munca mea a continuat în aria limbilor străine. Așadar pentru a reveni asupra informațiilor și a sintetiza mai bine cunoștințele am parcurs cursuri de pregătire în predarea limbii engleze din dorința de a ține pasul cu revoluția culturală și tehnologică a timpurilor noastre.

Deoarece astăzi avem în față alt fel de copiicu alt ritm, altă stare, alte resurse și altă iuțeală a învățării, consider ca este important să ai o inimă și o minte deschise care să promoveze un mediu de învățare favorabil și o dezvoltare a abilităților cursanților printr-o studiere eficientă a limbii engleze. Scopul meu este să alcătuiesc lecții care să transmită celor mici entuziasm pentru învățare și să insufle curaj și încredere în propriile abilități.