Curs Limba Italiană pentru adulți

steagul Italiei

Limba italiană este limba oficială a Italiei și statului San Marino. Aceasta este vorbită fluent de majoritatea populațiilor din această țară. Italiana este a treia cea mai vorbită limbă din Elveția (după limba germană și franceză), deși utilizarea sa a scăzut modest începând cu 1970. Acestă limbă este utilizată de asemenea în documentele administrative și oficiale ale statului Vatican. Datorită influenței masive în timpul perioadei coloniale, limba italiană este utilizată de asemenea în anumite foste colonii, precum Libia, Eritreea, Somalia. Deși peste 17 milioane de americani sunt descendenți de origine italiană, abia puțin peste un  milion de oameni din Statele Unite vorbesc italiană acasă. Totuși există aici o piață media în limba italiană.

În centrul nostru vă oferim o varietate mare de cursuri pentru a învăța să vorbești fluent și corect limba italiană, fie în cursuri de grupe mici, fie individual cu un program flexibil. Organizăm cursuri de limba italiană pentru adulţi pe toate nivelurile de cunoaştere a limbii italiene – de la nivel de începători (A1) până la nivel de avansaţi (C1). Cursurile noastre se desfăşoară pe tot parcursul anului în module de aproximativ 6 luni cu 1 ședință pe săptămână, după amiaza. Fiecare din aceste cursuri cuprind costurile manualelor color împreună cu multe materiale suplimentare, pe care profesorul de curs le consideră necesare la fiecare grupă sau cursant individual.

Înscrierile au loc pe tot parcursul anului, iar grupele sunt organizate în funcție de cerere din minim 3 maxim 5 persoane. Pregătim cursanții pentru susţinerea examenelor de certificare CILS ale Universităţii pentru Străini din Siena sau CELI ale Universităţii pentru Străini din Perugia. La cerere, se pot organiza cursuri specializate (limba italiană pentru domeniul juridic, medical sau chiar turism).

Pentru a fi încadrați într-unul din cursurile noastre, pe nivelul de care aveți nevoie, cursanții mai mari sau cei care au mai învățat limba italiană din alte surse, vor fi testați gratuit în cadrul centrului nostru.

Vă așteptăm la sediul nostru pentru a studia limba italiană într-o manieră antrenantă, ce pune accent pe comunicarea și situațiile reale în care se poate afla un adult. Prin această metodă modernă de predare, profesorii nu sunt decât mijlocitori ai informației și moderatori ai discuțiilor dintre cursanți.

Pentru fiecare nivel de cunoaștere a limbii, la fel ca la restul limbilor din cadrul Uniunii Europene, sunt evaluate următoarele 4 competențe:

  • înțelegerea orală;
  • exprimarea orală;
  • întelegerea scrisă;
  • exprimarea scrisă.
Nivel A1
Diploma atestă capacitatea persoanei de a comunica și de a schimba informații simple dintr-un domeniu previzibil.
Nivel A2
Diploma atestă capacitatea de a utiliza o informație directă și simplă și de a se exprima într-un context cunoscut.
Nivel B1
Diploma atestă capacitatea limitată de a se exprima în situații curente și de a trata global o informație mai rar întâlnită.
Nivel B2
Diploma atestă capacitatea de a finaliza majoritatea intențiilor de comunicare și de a se exprima în legatură cu o gama largă de subiecte.
Nivel C1
Diploma atestă capacitatea de a comunica punând în evidență elemente pertinente și de nuanță și de a trata subiecte mai putin obișnuite.
Nivel C2
Diploma atestă capacitatea de a se folosi de studii universitare sau de documente dense sub aspect cognitiv și de a utiliza nuanțat limba franceză la un nivel de performanță care, în anumite privințe, poate fi superior nivelului unui vorbitor nativ mediu.

 

Înscrieri la telefon +40722267483, la adresa de email intelligent.learning@icloud.com sau completând formularul de mai jos: